“Древният код в БЪЛГАРСКИТЕ шевици” гостува в Самоков

По случай 1 ноември в Общинска библиотека “Паисий Хилендарски” гр. Самоков беше открита изложбата “Древният код в БЪЛГАРСКИТЕ шевици”

Има една много важна част от традиционната българска култура, която е устояла през превратностите на историческата ни съдба. Това са българските шевици с техните знаци и символика. Дали тази устойчивост на шевиците през вековете е само заради функцията им на украса или има нещо много дълбоко скрито в тях, като свещено познание, което е предавано от поколение на поколение? Изложбата ‘”Древният код в българските шевици” провокира зрителя да открие скритата мъдрост и как тя да е от полза за днешните поколения.
Изложбата е част от проекта „Завръщане към корените” финансиран по проект „Читалища”, направление „Читалища: общностно участие и иновации” на Общинска фондация „Пловдив – 2019”, който се реализира от Градска библиотека „Паисий Хилендарски” – Асеновград в партньорство с Регионален етнографски музей – Пловдив и НЧ „Никола Й. Вапцаров – 1894” с. Тополово, община Асеновград
“Проектът е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *