Програмирай в библиотеката

Общинска библиотека „Паисий Хилендарски” – Самоков получи финансиране от Фондация „Глобални библиотеки – България” за реализирането на проект  „Generation Code”, който се осъществява по грант  SBU80018GR0042 от Посолството на САЩ за осъществяване на дейности по програмиране.

Пет роботчета Финч, дарение от Посолството на САЩ, ще помогнат на децата да направят първи стъпки в програмирането по един интересен и забавен начин. Финч е нов робот за обучение по компютърно моделиране и информатика. Предназначен е да подпомага овладяването на редица езици за програмиране. Роботът Финч е малък, а програмата, с която се управлява е достъпна за деца.

  В изпълнение на проекта се провежда безплатно обучение за ученици от 3 клас на СУ „Отец Паисий” с обучител Георги Кацарски. Обучението по програмиране ще продължи до края на месец март, като децата ще завършат курса си с тест. Най-добре представилите се участници ще имат възможността да се включат в пролетен учебен лагер.

 

(1) Comment

  • Люси Бързанова 13.03.2019 @ 22:04

    Прекрасно начинание и възможност за учениците да овладеят програмирането по лесен и забавен начин. Похвално и радостно е че самоковските деца ще имат възможността да се развиват иновационно и интерактивно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *