Акварелите на Георги Видинов отново в библиотеката

  • 02.12.2019 - 17:30

Превърна се в традиция по това време на годината творецът Георги Видинов да показва пред самоковската аудитория последните си творчески вълнения, претворени в красиви пейзажи.

Георги Видинов е акварелист, чиито картини са въздушни, одухотворени и дълбочинни. Придават усещане за създаване на един дъх, но зад тази магия седи дългогодишен труд, особено с такава техника каквато е акварелът.

Акварелът не позволява грешки. Съдържа в себе си противоречието между категорична прецизност и лекота на движение, извършено без напрегнато усилие. Меката абстракция, която постига един художник, може лесно да се превърне в остро, реалистично изображение под четката на друг. Една от първите изобразителни техники познати на човечеството, акварелът не само се практикува, но и не спира да се развива до ден днешен.

Художникът, чиито нежни акварели за пореден път ще вълнуват сърцата ни, отново ще покаже красотата на сезоните, безграничната си обич и възхищение към природата , към полето с неговия далечен хоризонт и светла ивица, която го свързва с небето. Въпреки, че носят мъничко тъга и меланхолия те са изпълнени с много топлина и уют, които ще ни заредят положително за предстоящите коледни и новогодишни празници.

Светозарните платна на художника Георги Видинов очакват любителите на живописа в Общинска библиотека “Паисий Хилендарски” гр. Самоков  на 02 Декември 2019 г. (Понеделник) от 17:30 часа в салона на Централната библиотека.

Информация за събитието :

  • Начална дата:02.12.2019
  • Начало:17:30
  • Крайна дата:31.12.2019
  • Край:17:30

Можеш да ни намериш тук :