“Цветница” в библиотеката

  • 18.04.2019 - 17:30

В продължение на един месец Общинска библиотека “Паисий Хилендарски” ще се превърне в своеобразна галерия и ще представи пред самоковската публика третата самостоятелна изложба на художника Танер Мерт.

Официалното откриване на изложбата ще се състои на 18 април 2019 г. (Четвъртък) от 17:30 часа в салона на централната библиотека.

 

 

Названието на изложбата”Цветница“, може би най – точно описва разнообразието  от багри в картините на Танер. Те са създадени през последните три години, а темата за красотата в света на цветята е застъпена изцяло.

Ллалета, макове, лилии и слънчогледи ще създадат настроение за гостите на библиотеката в навечерието на най-пролетния празник Цветница.

В картините от тази изложба Танер Мерт продължава да развива своята специфична техника на рисуване с маслени бои, които нанася с художническа шпакла на множество отделни пластове. Това прави платната релефни и наситени, и придава на творбите му характерен и разпознаваем стил.

Показаните картини ще могат да бъда закупени с отстъпка в периода на изложбата. Експозицията ще бъде на разположение на гостите на библиотеката до 18 май.

 

 

Информация за събитието :

  • Начална дата:18.04.2019
  • Начало:17:30
  • Крайна дата:18.05.2019
  • Край:17:30

FIND THIS EVENT ON :